iPhone 4S inceleme: Tanıtım


İncelemeye geçmeden önce

Eğer siz de benim gibi başta iPhone olmak üzere Apple ürünlerini yakından takip ediyorsanız, eminim ki ya bir şekilde yurt dışından yeni iPhone 4S getirmenin planlarını yapıyorsunuzdur ya da gözünüz kulağınız iPhone’un ne zaman Türkiye’ye geleceğine dair çıkan haberlerdedir.Eğer iPhone 3GS veya daha da önceki modellerinden birine sahipseniz ve yeni iPhone modeline geçmeye karar verdiysenizhiç düşünmeden iPhone 4S almanızı tavsiye ederim. Piyasadaki açık ara en iyi akıllı cep telefonu şu an bence iPhone 4S. Eğer iPhone 4’e sahipseniz almadan önce bu ön yazıyı ve dört bölüme ayıracağım analizlerimi okumanızı tavsiye ederim.

Eğer başka bir telefona sahipseniz o zaman zaten iPhone 3GS bile bugün alabileceğiniz en iyi “smart phone” kadar yetenekli ve başarılı bir telefon. Ama siz almışken alabiliyorsanız iPhone 4S alın yine 🙂 Ben de esasında pek çok kişi gibi iPhone 4S açıklandıktan sonra hayal kırıklığına uğradım. 3GS’den 4’e geçişte Apple gerçekten çok büyük adımlar attı ve nerden baksanız rakiplerine 2-3 sene fark attı. Kimbilir belki yepyeni bir iPhone 5 yerine 4S çıkmasının nedenlerinden biri de budur. Iphone 4’ten bu yana nerdeyse 16 ay geçmiş olmasına rağmen ve tüm web’i saran süper iPhone dedikodularına rağmen Apple’ın yepyeni bir telefon değil de gayet basit gözüken yeniliklerle ve dış görünüşü iphone 4 ile birebir aynı olan iPhone 4S çıkarması elbette ki
hiç de beklediğimiz bir sonuç değildi.



Apple’ın iPhone 4S tanıtımı diğer iPhone tanıtımlarına göre de oldukça farklı oldu. Bir kere Steve Jobs yoktu! Her zamanki gibi büyük bir konferans salonu yerine, kendi ana ofislerini tercih ettiler. Sunum şekli Steve Jobs olmasa bile onun tarzında olur diye düşünmüştüm ama yine herzamanki gibi gayet sistemli ve iyi düşünülmüş olmasına rağmen o bildiğimiz “apple yaparsa böyle yapar” coşkusu yoktu. Sanırım bunun asıl nedeni çıkardıkları üründen çok, Steve Jobs’un sağlık durumu olabilir. Günahlarını almayalım ama belki Steve Jobs sunumdan önce vefat etmiş olabilir diye düşünmüştüm ben. En ön sırada ayrılan bir sandalyenin tüm konferans boyunca boş durması beni meraklandırmıştı açıkçası.



İkinci bölümde yarın A4 işlemcisinden A5 işlemcisine geçişin getirdiklerini bir kullanıcı gözüyle aktarmaya çalışacağım.

Kategoriler

3 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 3
    Ebu Bekir

    Selamün Aleyk hocam peki ben size bir soru sorsam!!! şimdiye kadar yapmış olduğum tüm araştırmalarda bütün Iphone ürünlerinin jailbreak durumu var. Evet Iphone 4s’inde var ama ne hikmetse bir türlü yüklemesini yapamıyorum rica etsem, bilginiz doğrultusunda bana yardımcı olabilirmisiniz…?

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.