iPhone Adres Defterini Gmail hesabıma nasıl aktarırım


Daha önce iTunes ile senkronizasyonda yaşanabilecek problemler ve adres defterini kaybetmemek adına Gmail’i adres defteri olarak nasıl kullanacağımız hakkında bir yazı yazmıştık.

Tabi bunun üzerine şu ana kadar iPhone’un kendi adres defterini kullananlar, var olan adres defterini Gmail hesabına nasıl geçireceğini merak edenler oldu. Biz de bunun için bir çok yöntemden en basit ve pratik olanlarından birini seçip sizlerle paylaşmak istedik.

Öncelikle adres defterimizi en kolay nasıl alacağımızı düşünelim, bunun için App Store’da bir çok yazılım mevcut. Biz ise Türk yazılımcılar tarafından yapılmış ve Türkçe de çalışan “My Contacts Backup” uygulamasını araç olarak kullanarak nasıl yapacağımızı göstereceğiz.

Adım 1: Öncelikle ücretsiz olan “My Contacts Backup” uygulamasını App Store’dan indirin

Adım 2: Uygulamayı açtığımızda karşımıza adres defterimizde kaç kişi olduğu ve hemen altında YEDEKLE butonu görülecek, burada YEDEKLE butonuna bastığımızda yedekleme işlemi başlıyor.



Adım 3: Hemen ardından VCF formatında oluşturulan dosya email butonuna basarak email hesabımız aracılığıyla kendimize email atıyoruz.

Adım 4: Gmail hesabımızı açıyor ve gelen email’e giriyoruz, email içerisinde gelen ekli dosyayı “Kişilere Aktar” seçeneği ile seçiyoruz ve telefonumuzdaki tüm kişiler buraya aktarılmış oluyor.


Ayrıca aktarım işleminden sonra Gmail hesabınızda var olan aynı kayıtlar var ise o kayıtlarla ilgili birleştirme işlemini de kolayca yapabiliyorsunuz.



Böylece artık Gmail hesabımızı adres defteri olarak kullanma seçeneği ile sorunsuz, veri kaybı olmadan ve güncel haliyle hem gmail’imizde hem de iPhone’umuzda kullanabiliriz.

3 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 2
    Zafer

    Bu söylediğiniz program güzel fakat 500 kili ile sınırlı diyor. Yedeklemeyi yaptıktan sonra 500 kişiden dazla yüklenemez, falanca programı yükleyin diyor. Tabiki Buda ücretli. Resmen dalga geçiliyor.

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.